Správny výber korčúl Bauer (Supreme vs Vapor vs Nexus): Časť 1. SUPREME

Správny výber korčúl Bauer (Supreme vs Vapor vs Nexus): Časť 1. SUPREME

Na hokejovom trhu je veľa rôznych značiek. V tejto minisérii sa pozrieme konkrétne na značku Bauer, ktorá významne napreduje vo sfére hokejových korčúľ. Značka Bauer má v ponuke 3 rôzne typy(rady) korčúľ. Menovite je to rada SupremeVapor a Nexus. Každá rada má svoje špecifiká a hlavným cieľom je obsiahnuť čo najväčšiu škálu hráčov. Koľko ľudí, toľko chodidiel. Tieto modelové rady vedia zaujať, či už svojim vzhľadom alebo unikátnymi technológiami. Nie každý však vie aké rozdiely sa skrývajú za týmito troma velikánmi. V nasledujúcom článku si to rozoberieme

Niečo z histórie

Úplne prvá modelová rada, s ktorou Bauer prišiel, bola práve rada Supreme. Vďaka tejto rade začala byť značka populárna aj v zámorí, v NHL. Modelová rada prešla mnohými úpravami z klasického tvaru do anatomického, tak ako ju poznáme dnes.  Neskôr prišiel Bauer s novou modelovou radou, Vapor, ktorá so sebou priniesla vyslovene technologickú revolúciu na trhu. Základnou zmenou boli odľahčené nože. Práve táto rada priniesla obrovský úspech a posunula Bauer na čelo trhu s korčuľami. Najnovšia a zatiaľ teda posledná rada od Bauer je Nexus, ktorá postupne nadobúda viac a viac popularity vďaka klasickému štýlu a strihu.

Jedny z prvých Supreme korčúl na trhu

Na prvý pohľad rozlišuje farba

Hneď prvé čo si všimnete, každá modelová rada má inú farbu. Bauer zvolil pre svoje rady ikonické farby, aby bolo na prvý pohľad jasné, o aký model sa jedná. V tomto prípade, je to však nepodstatný rozdiel. Každá modelová rada sa rozlišuje v tvare, respektíve v strihu vnútornej topánky. Introducing the 2019 Bauer Supreme 2S Pro Protective Gear | Pure HockeyV dnešnom dieli sa venujeme najmä modelovej rade Supreme. Typickým rozpoznateľným znakom je čierno-žlté prevedenie. Supreme má dokonalý anatomický tvar korčule, dokonale obopína nohu a zaisťuje, že chodidlo je perfektne zafixované. Vďaka tomu dokonale prenáša energiu z odrazu. Táto rada je vhodná hlavne pre silové typy hráčov, s vysokou frekvenciou odrazu. Ak sa teda spoliehate na silu vašich nôh, model z rady Supreme by mal byť vašim najlepším partnerom na ľade. 

Všetky produkty Supreme z našej ponuky si môžeš pozrieť na našom eshope.

Bauer Supreme vs. Vapor vs. Nexus Skates | Pure Hockey

Bauer Hockey Skate Comparison - Supreme, Vapor, Nexus - Honest Hockey

Obúvané hviezdami

Modelová rada Supreme je populárna aj medzi hráčmi NHL. Jack Eichel alebo Evgeni Malkin sú príkladom tejto rady a momentálne obúvajú najnovší model z rady 2S.

Jack Eichel vo svojich korčuliach Bauer Supreme

Zaujímavý vizuál

Rada Supreme tiež ponúka možnosť personalizovať si celkový vzhľad korčúl až do posledného detailu. Toto je však možné len priamo u výrobcu. Ako príklad tu máme korčule Alexe Ovečkina, ktoré su v rusko-americkom štýle. 

On cutting edge of custom skates, is Ovechkin a trendsetter? | The Seattle Times

Na záver tu máme video, na ktorom sú výborne vystihnuté všetky výhody rady Supreme.