Nové kolieskové korčule Rollerblade pre rok 2021 (Fitness a Urban)

Nové kolieskové korčule Rollerblade pre rok 2021 (Fitness a Urban)

Trojkolieskové korčule si našli svoje stabilné miesto aj u amerického výrobcu Rollerblade. Avšak aj napriek ich mnohým výhodám, zostávajú v ponuke zastupné klasické štvorkolieskové varianty korčúľ. Vďaka tomu si z ponuky pre sezónu 2021 vyberie vhodné korčule každý. Od začiatočníka až po výkonnostného športovca.

V tomto článku sa bližšie pozrieme na modely z dvoch najpopulárnejších kategórii – fitness a hardboot / urban.

Tu u nás nájdeš celú kolekciu Rollerblade korčúľ  alebo sa rovno zastav v predajni na ulici Lužná 19 v Bratislave-Petržalke.

Fitness korčule Rollerblade 2021

Model Macroblade je už stabilnou súčasťou fitness kolekcie viac ako 5 rokov. Najkvalitnejšia  a najspoľahlivejšia mäkká topánka od Rollerblade. V porovnaní so staršími modelmi majú trojkolieskové korčule mesh (tklaný) zvršok, ktorý je zvnútra mäkký a pohodlný a z vonkajšej strany maximálne predušný.

Rollerblade Macroblade 110 2021

Dámska a pánska verzia tohto modelu získala v sezóne 2021 facelift. Nové dizajny sú doplnené taktiež o nový zvršok korčúľ. Ten nadväzuje na putká šnúrok a dokonalejšie tak obopne celú nohu. Tak ako vždy, vyšší model topánky sprostredkuje maximálnu laterálnu oporu. Korčule si zapneš prostredníctvom rýchlo-upínacieho systému (netrhá sa vďaka tomu, že sú putká vyrobené z látkového materiálu), klipsňe na členku a suchého zipsu nad priehlavkom.

Dlhší rám robí korčule ideálnymi na dlhšie tréningy. Poskytne ti dostatočnú stabilitu aj pri vyššej rýchlosti. Obratnosť je porovnateľná so 4x90mm variantou korčúľ. Tak ako v minulej sezóne aj v tejto majú korčule kvalitnejšie Supreme kolieska doplnené o spoľahlivé ložiská SG9.

Model s 3x110mm kolieskami ti poslúži ak hľadáš korčule, ktoré sú výkonnostne podobné verzii s 4x90mm kolieskami. Prípadne hľadáš vyšší výkonnostný stupeň z 4x84mm alebo 3x100mm varianty korčúľ.

Rollerblade Macroblade 110 3WD

Rollerblade Macroblade 110 3WD


 

Rollerblade Macroblade 100 2021

Mladší súrodenec modelu Macroblade 110 je vybavený tými istými technickými parametrami ako vyššia rada korčúľ. Jediný rozdiel je v priemere koliesok a vďaka tomu aj v kratšom ráme. Model je vďaka tomu vhodný aj pre začínajúcich a rekreačnejšie ladených korčuliarov. Výkonnostne je rozloženie koliesok 3x100mm niekde na úrovni varianty korčúľ so 4x84mm kolieskami.  Vďaka kratšiemu rámu a menším kolieskam sa korčule ľahšie ovládajú a sú obratnejšie. Lepšia ovládateľnosť v konečnom dôsledku pomáha rýchlejšiemu napredovaniu v korčuliarskej technike.

 

Rollerblade Macroblade 100 3WD 2021

Rollerblade Macroblade 100 3WD 2021

Rollerblade Macroblade 90 2021

Korčuliarsky evergreen, ktorý v sezóne 2020 dokonca „vypadol“ z oficiálnej ponuky amerického výrobcu. Asi sa aj značka Rollerblade nechala uniesť trojkolieskovou vlnou a myslela si, že všetci presedlajú na triskates. Model s 90mm kolieskami sa v našej ponuke preto mohol objaviť len ako mimokatalógová verzia korčúľ, ktorá bola zhodná s modelovou radou z predchádzajúceho roka.  Tento rok už oficiálne a s farebným refreshom a taktiež vylepšením v podobe rýchlošnúrovacieho mechanizmu, ktorý tomuto modelu v minulej sezóne chýbal.

Ak hľadáš kombináciu najkvalitnejšej fitness topánky Rollerblade spolu s klasickými 4x90mm kolieskami, toto bude tá správna voľba. 90mm kolieska výborne poslúžia všetkým tréningu chtivým korčuliarom a korčuliarkam. Vďaka väčšiemu priemeru koliesok môžeš korčuľovať dlhším sklzom, silovejšie a zvládneš aj dlhšie trate. Vhodné obzvlášť ak hľadáš tradičné rozloženie koliesok prechádzaš napr zo starších korčúľ z 80mm alebo 84mm kolieskami.

Rollerblade Macroblade 90 2021

Rollerblade Macroblade 90 2021

Hardboot (urban) korčule Rollerblade 2021

Vyznačujú sa pevnou plastovou topánkou a Rollerblade už dlhé roky určuje tredny a kvalitatívne štandardy. Vďaka modelovým radám Maxxum, Twister a RB si vyberie každý fanúšik pevnej plastovej topánky.

Rollerblade Maxxum Edge 2021

Celá rada korčúľ Rollerblade Maxxum sa prenáša v nezmenenej podobe aj do sezóny 2021. V modelovej rade Maxxum dostaneš pevnú plastovú topánku, ktorá ti sprostredkuje oporu na úrovni freeskate/freestyle korčúľ. Hlbšie vykrojenie nad achilovkou ti dá voľnosť navyše pri dlhšom sklze. Zaujímavými ich robí práve kombinácia s väčšími priemermi koliesok. Ak chceš klasiku, ideálne budú modely s 90mm kolieskami. Tie sú dostatočne rýchle pri zachovaní optimálnej obratnosti. Prípadne poslúžia každému, kto hľadá na tréning 90mm kolieska, avšak uprednostní pevnosť hardboot topánky pred mäkkou fitness korčuľou.

Rollerblade Maxxum 90 2021

Rollerblade Maxxum 90 2021

Pre milovníkov rýchlosti a rýchlokorčuliarov, ktorí si netrúfajú na členkovú topánku a popri veľkých kolieskach hľadajú v topánke aj maxximum opory je ako stvorený model Maxxum Edge  3WD 125. 3x125mm kolieska síce nie sú úplne pri sebe ako pri niektorých Powerslide modeloch, na druhej strane ale nie sú od seba tak ďaleko ako pri niektorých tradičných rýchlokorčuliarskych setupoch.  To z modelu Rollerblade Maxxum Edge 125 robí dokonalú hybridnú korčúľu, ktorú využiješ v meste, na miestnej cykloceste a vlastne všade kde ťa napadne. Značka: maximálna rýchlosť zaručená. 

Rollerblade Maxxum Edge 3WD 125 2021

Rollerblade Maxxum Edge 3WD 125 2021

Modely s 90mm kolieskami sú vybavené extruded aluminium rámom, Supreme kolieskami a ILQ 7 ložiskami. 125mm verzia má kvalitnejšie kolieska Hydrogen, ILQ9 ložiská a pevnejší rám.  Všetky modely Maxxum majú kvalitnú ráčňovú klipsňu nad priehlavkou a aj nad členkom. To dá korčuliam maximálnu pevnosť.

Rollerblade Twister Edge 2021

Modely Twister sú už klasikou v ponuke Rollerblade viac než 15 rokov. Prívlastok Edge znamená novú generáciu tohto bezkonkurečne populárneho modelu. V tejto sezóne sa modelová rada Twister dočkala nových farieb.

Tak ako sme si zvykli je jej súčasťou základný model vybavený 4x80mm Supreme kolieskami, kvalitným rámom s jednostrannými oskami a ložiskami ILQ7. Popri ňom je  súčasťou ponuky aj dámska verzia s užším strihom vonkajšej topánky a jemnejšie ladenými farbami.

Rollerblade Twister Edge 80 2021

Rollerblade Twister Edge 80 2021

Model Rollerblade Twister Edge X je určený pre všetkých, ktorí nepoznajú kompromisy a chcú to najlepšie čo na trhu je. 80mm Hydrogen kolieska, ILQ9 ložiská a k tomu všetkému dizajn, ktorý sa len tak nevidí.

Rollerblade ale rozhodne nespí na vavrínoch a ide s dobou. Už 3 sezónu po sebe je v ponuke aj trojkoliesková verzia korčúľ Twister Edge 3WD 110. Vždy v špeciálnom prevedení topánky a opäť doplnená o najkvalitnejšie kolieska Hydrogen s ILQ9 Classic plus. V tomto prípade dostaneš v korčuliach extra krátky rám, ktorý je ideálny ak hľadáš čo najobratnejšie korčule. Využiješ ich pri jazde mestom, avšak 3x110mm kolieska určite dobre poslúžia aj pri tréningoch na cykloceste. Jeden z najuniverzálnejších modelov vôbec.

Rollerblade Twister Edge 110 3WD 2021

Rollerblade Twister Edge 110 3WD 2021

Rollerblade RB 2021

Pre niektorých by táto verzia korčúľ mohla znamenať len ekonomickejšiu verziu modelu Rollerblade Twister, pre iných by sa mohla javiť ako zbytočná. My však vieme, že do ponuky Rollerblade dokonale zapadá a neodchádza ani v sezone 2021. Cena korčúĺ je naozaj posadená o niečo nižšie ako v prípade modelu Twister. Je to hlavne spôsobené typom topánky. Ten má výrazne širší strih. Ekonomickosť modelu sa prejavuje aj v tom, že sa Rollerblade RB vyrába len v celých číslach. Vzhľadom na to, že sa aj tak jedná o celoplastový model topánky si aj  napriek okliešťenému číslovaniu vyberie každý.

 

Modelová rada sa aj v roku 2021 začína modelom RB Cruiser 80. Topánku dostaneš vybavenú základným rámom a taktiež základnou verziou štyroch 80mm koliesok. Menší priemer dáva ti dá nižšie ťažisko, lepšiu stabilitu a maximálnu obratnosť. V kombinácii s pevnou topánkou (maximálna opora) a priaznivou cenou je tento model deálny pre začiatočníkov.  Cruiser sa navyše vyrába v unisex a taktiež čisto dámskom prevedení.

Rada RB ale nezostáva len pri začiatočníkoch. Extra populárny je model RB 3WD 110 – ten kombinuje širší strih modelu RB s kvaitným rámom a 3x110mm Supreme kolieskami. Ideálny freeskate alebo tréningový model pre všetých „široko-nožcov“ , ktorí hľadajú rýchle a obratné korčule za dobrú cenu. Vo všetkých modeloch dostaneš dve klipsne, ktoré ti nohu spoľahlivo podržia.

Bonusom je model X, ktorý je v sezóne 2021 absolútnou novinkou. Topánka RB je v tomto prípade doplnená o špeciálny dizajn, kvalitný rám a kolieska Hydrogen.

 

Ktorý z modelov je tvoj favorit? Preferuješ komfort mäkkej fitnes topánky alebo nedáš dopustiť na pevnú hardboot topánku?  Napíš nám do komentára a nezabudni nám dať follow/subscribe na našich sociálnych sociálnych sieťach  – Facebook , Instagram , Youtube.