Nové freestyle kolobežky od Longway Scooters

Nové freestyle kolobežky od Longway Scooters

Výrobca Longway Scooters predstavil svoje prírastky v podobe nových kompletov pre sezónu 2022.

Longway Predator Santa Muerte

Ako prvý si predstavíme komplet na street, čo je vlastne model Longway Predator v limitovanom prevedení Santa Muerte. Dizajn je inšpirovaný dňom mŕtvych (španielsky „Día de los muertos“), ktorý má v mexickej kultúre veľkú podstatu. Určite si všimneš malé detaily na riadidlách a veľkú lebku na spodnej strane dosky, obklopenú farebnými kvetmi.

Čo sa týka kvality, Longway je známy tým, že vo svojich kompletoch používa príslušenstvo, ktoré je možné kúpiť aj samostatne, tým pádom vieš, že komponent je kvalitný a precízne spracovaný.

Vďaka hranatému tvaru dosky a T-riadidlám je Santa Muerte vhodný pre nadšencov streetu.


Longway Scorpion farebné prevedenia

Na kolobežke sa nachádzajú kolieska Longway Scorpion, ktoré vyzerajú vynikajúco a svojim vzhľadom zapadajú do celej témy kolobežky. Majú rýchle ABEC 9 ložiská a lúčovité jadro z hliníka. Svojim priemerom 110mm sa radia medzi klasické kolieska, ale hmotnosťou (235 gramov) sú o niečo ľahšie ako iné. Kolieska Scorpion nájdeš aj na našom eshope.

Čo sa týka ostatných komponentov, kolobežka má pevné Longway Predator SCS. Tento kvalitný a pevný kompresný systém ti dovolí ľahký servis a vďaka nemu je celá kolobežka odolnejšia. Ak sa pýtaš, či ti budú príjemné gripy na dotyk, posúď sám. Kolobežka má namontované Longway Twister gripy, ktoré majú „krútiaci sa“ vzor, ktorý zlepšuje držanie riadidiel. Streeteri ocenia aj Longway Fender a bezzávitovú vidlicu, ktorá je prispôsobená aj na HIC kompresiu. Integrovaný headset nechýba ani tu, preto sa nemusíš báť o dokonalé prevedenie svojich tailwhipy alebo barspiny.

Freestyle kolobežka Santa Muerte je vyrábaná v dvoch veľkostiach a dvoch farebných prevedeniach.

Najväčšie rozdiely medzi veľkosťami sú v rozmeroch riadidiel a dosky. Menší model – M má dosku dlhú 53 cm (20,83″) a širokú 13,97 cm (5,5″). Pri riadidlách je to výška 62 cm (24,4″)            a šírka 56 cm (22,04″). Naopak väčší model – L má dĺžku dosky 56 cm (22,04″) a šírku 15,24 cm (6″). Riadidlá sú o niečo väčšie, 65 cm (25,59″) na výšku a 60 cm (23,62″) na šírku.

Kolobežky sú dostupné vo farbách Black a Black/Pink.

Longway Santa Muerte farebné varianty

Longway Kaiza

Druhou novinkou je Longway Kaiza. Možno ti ten názov už niečo hovorí. Ak áno, tak možno ti niečo hovorí aj meno Kai Laughton. Kai je profi jazdec, ktorý má už dlhšie vonku svoju Signature dosku, Longway S-Line Kaiza, ktorá svet zaujala najmä svojou štruktúrou, nízkou váhou a vzhľadom. Práve od tejto dosky sa výrobcovia odrážali pri návrhu celého kompletu.

Tak ako bolo uvedené vyššie, značka Longway pridáva do svojich kompletov od základu komponenty, ktoré je možné kúpiť aj osobitne. Tak je to aj pri komplete Kaiza. Od gripov až po kolieska je nabitá výberovými komponentami.

Ako prvé tu máme gripy Longway Twister, ktoré majú „krútiaci sa“ vzor, zlepšujúci držanie riadidiel. Riadidlá boli špeciálne navrhnuté pre tento komplet, sú z hliníka a majú rozmer 55 x 55 cm (21,65″ x 21,65″).  Nižšie sa nachádza dvojitá PV1 objímka s titánovými skrutkami. Plynulý točiaci efekt zabezpečuje integrovaný headset.

Kapitola sama o sebe je práve doska. To že sa dá kúpiť za polovičnú cenu celej kolobežky určite nasvedčuje kvalite samotného komponentu ale aj celého kompletu. Doska váži len 1170 gramov, čiže skvelá voľba pre všetkých, čo chcú ten najľahší setup. Majú to na svedomí hlavne ikonické výrezy, ktoré nájdeš z každej strany dosky, dokonca niektoré aj v tvare Longway loga. Zo spodnej strany, vo vyrezanej časti je nápis podľa Laughtonovej predlohy. Zadná oska má priemer 8mm a tak isto ako brzdová skrutka, aj táto je z titánu. Celkové rozmery dosky sú 48cm (19″) na dĺžku a 11.4 cm (4.5″) na šírku. Dokáže poňať kolieska až do priemeru 120mm a na vrchu je predlepený jednoduchý čierny griptape s nápisom Kaiza. Dosku Longway Kaiza nájdete osobitne aj na našom eshope.

Farebné varianty dosky Kaiza

Predné koliesko drží famózna vidlica Longway Harpia. Harpia sa vyrába v dvoch variantách, IHC a SCS/HIC. Na samotnom komplete nájdeme IHC verziu vidlice. Je to veľmi všestranná vidlica, disponuje rôznymi vychytávkami ako drážka pre maticu, či možnosť montáže až 125 mm kolieska. Vidlica je veľmi ľahká, iba 300 gramov, čo ale neznamená, že nie je pevná. V neposlednom rade určite oceníš aj strieborné detaily na bočniciach. Ak ťa vidlica Longway Harpia zaujala, môžeš si ju pridať do svojho kompletu aj osobitne, nájdeš ju na našom eshope.

Farebné variácie vidlice Longway Harpia IHC

Na kolobežke sa ešte nachádzajú kolieska Longway Polaris, ktoré majú lúčovité jadro, ktoré dopomáha ich nízkej váhe (230 gramov/koliesko). Tvar aj vlastnosti koliesok dokonale zapadajú do konceptu kolobežky, majú rýchle ABEC 9 ložiská, round tvar gumy a priemer 110mm. Kolieska Polaris sa po jednom kuse dajú kúpiť aj u nás na eshope.

Longway Polaris farebné prevedenia

Celý komplet váži neuveriteľných 2980 gramov, čo je pri výške riadidiel 55 cm naozajstný unikát. Pri pohľade na kvalitu komponentov a porovnanie ceny, freestyle kolobežku Longway Kaiza určite odporúčame. Momentálne sa vyrába vo farebných variantách Black a Teal, avšak do budúcna ju určite výrobca uvedie na trh aj v ikonickej Purple verzii. Kompletné technické parametre kolobežky Kaiza aj s cenou nájdeš na našom eshope.