Korčuliarsky raj – Aréna Geisingen

Korčuliarsky raj – Aréna Geisingen

Viete kde  v Európe majú korčuliari tie najlepšie korčuliarske a tréningové podmienky? V roku 2010 bola v meste Geisingen (Nemecko) dokončená veľká aréna s rýchlokorčuliarskym oválom. Pri ovále sa to ale nekončí. Je toho oveľa viac, čo vám tento športový areál môže ponúknuť.

Základom je práve 200 metrov dlhý rýchlokorčuliarsky klopený ovál, pokrytý špeciálnym povrchom Vesmaco. Pri korčuľovaní na takomto špeciálnom povrchu získate pri jazde skvelý grip. (Ak vám pojem grip/priľnavosť nič nehovorí, prečítajte si aj článok: Ako si vybrať kolieska na korčule).

zdroj/source: http://www.arena-geisingen.de

Súčasťou haly je aj špecializovaný obchod zameraný na kolieskové korčule, bistro a taktiež ubytovacie zariadenie. Vďaka tomu, že sa priamo v hale môžete ubytovať, otvárajú sa tu skvelé možnosti korčuliarskej dovolenky a tak si môžete moto arény sleep-skate-eat-repeat  vyskúšať na vlastnej koži.

zdroj/source: http://www.arena-geisingen.de
Vedľa haly je taktiež postavený asfaltový okruh okolo jazierka. Ten je dlhý 480m, široký 6m a má 4% prevýšenie.
Vzhľadom na to, že prevádzkovanie takejto haly rozhodne nie je lacné, je vstup spoplatnený.

zdroj/source: http://www.arena-geisingen.de

Za jednorázový vstup do arény zaplatia dospelí  7 €, deti 4 € a študenti 5€. Taktiež máte možnosť zakúpiť si ročnú permanentku za 180€.

Skvelé tréningové podmienky, ale nie je to jediné čo vám pri korčuľovaní hala môže ponúknuť. Tento areál sa stal domovom viacerých profesionálnych inline korčuliarov a tak to môže byť taktiež skvelé miesto, kde sa podúčíte niektorým tréningovým tajomstvám alebo zlepšíte v technike. Vidieť tu môžete korčuliarov akými sú napríklad Novozélanďania Scott Arlidge, Kalon Dobin Reyon Kay, Kolumbijčan Diego Rossero a Juan Nayib. Keď už si spravíte do Nemecka výlet , môže byť mesto Geisingen taktiež zaujímavým odrazovým bodom v ceste za niektorým z početných nemeckých inline maratónov alebo polmaratónov.

Pravidelnou súčasťou sú aj workshopy na ktorých sa vám budú venovať profesionálni korčuliari, inštruktori alebo tréneri. Tí vám odborne pomôžu so zdokonalením vašej techniky alebo kondičky.

V priebehu korčuliarskej sezóny sa v Geisingen organizujú aj rôzne preteky a tak stačí sledovať  Korcule.com na sociálnych sieťach – Facebook, Twitter, Google Plus  alebo web http://www.arena-geisingen.de