Inline korčule K2 pre sezónu 2021

Inline korčule K2 pre sezónu 2021

Kolieskové korčule K2 pozná každý predovšetkým pre ich pohodlé a  mäkké topánky. Patentovaná softboot technológia ich robí veľmi komfortnými a spoľahlivými, vďaka čomu na ne mnohí korčuliari nedajú dopustiť. V sezóne 2021 K2 opäť pokračuje v nastolenom trende. Overená klasika zostáva v ponuke a niektoré technologické novinky získali nový dizajn.

Prezri si kolieskové korčule K2 pre sezonú 2021 tu.

Fitness a rekreačná kategória korčúľ

Zaujímavá pre začiatočníkov a rekreačných korčuliarov. V K2 majú korčule v tejto kategórii charakteristický názov. Pre pánske korčule je to F.I.T. a pre dámske Alexis.  Charakteristická je pre nich širšia topánka pre viac pohodlia a zväčša menšie kolieska pre lepšiu ovládateľnosť a lepšiu stabilitu.

Dámske a pánske K2 F.I.T. a Alexis 84 PRO

Názov PRO v prípade oboch modelov označuje systém doťahovania speed-lacing. Šnúrky si vďaka tomu dotiahneš prostredníctvom jedného potiahnutia. Tie sú našnúrované v látkových putkách vďaka čomu sa šnúrky vôbec netrhajú. O zvyšok sa postará poistka proti uvoľneniu.  Typická topánka F.I.T. a Alexis je v tomto prípade doplnená o 4x84mm kolieska osadené v hliníkovom ráme. Tie sú ideálne pre  začiatočníkov, ktorým umožnia napredovať v korčuliarskej technike a ra taktiež pre rekreačných jazdcov, ktorým tento setup koliesok slúži ako kompromis medzi rýchlosťou a obratnosťou.

K2 F.I.T. 84 Pro- K2 Alexis 84 Pro

K2 F.I.T. 84 Pro- K2 Alexis 84 Pro

Korčule K2 Alexis 84 BOA

Model Alexis BOA je skoro identický so základným modelom Alexis 84 PRO. Rozdiel spočíva vo farebnom prevedení a v použitom šnúrovacom (doťahovacom) systéme. Systém BOA vybavený nylonovým lankom sa doťahuje prostredníctvom jednoduchého otáčania kolieska. Šnúrovanie je extra rýchle a ľahké. BOA sa navyše dá dotiahnuť aj počas jazdy, keď je na korčuli zapnutá klipsňa.

K2 Alexis 84 BOA

K2 Alexis 84 BOA

Dámske a pánske korčule K2 F.I.T. a Alexis 90 BOA

Ďalší stupeň v ponuke K2 2021 sú modely vybavené systémom BOA a 90mm kolieska. Je toto vôbec rekreačná trieda? Ťažko povedať, v každom prípade  ak hľadáš spoľahlivé tréningové korčule s extra jednoduchým zaťahovaním, priaznivou cenou a pohodlnou topánkou, táto kategória by mohla byť tá správna voľba.

K2 F.I.T. 90 BOA - K2 Alexis 90 BOA

K2 F.I.T. 90 BOA – K2 Alexis 90 BOA

X-Trainning kategória korčúľ

Kategóriu X-Trainning si vymyslela značka K2 sama. Dostaneš v nej pohodlnú topánku softboot zaobalenú vo výkonnostne zameranej fitness topánke doplnenú o väčší priemer koliesok. Kategória ideálna pre všetkých, ktorí si už prešli rekreačnými modelmi korčúľ, prípadne pre každého, kto hľadá spoľahlivú maratónsku korčuľu.  Pred niekoľkými rokmi boli predstaviteľmi tejto kategórie modely Mach, Celena alebo VO2 MAX, dnes to sú modely VO2.

Dámske a pánske korčule K2 VO2 S 90 Pro

Novinka v podobne jednostranného rámu vyzerala maximálne futuristicky a nie každý veril, že sa daná technológia uchytí. Sezóna 2021 je dôkazom toho, že korčule s jednostranným rámom majú stabilné miesto v ponuke K2. Verzia korčúľ VO2  s tradičným typom rámu dokonca z ponuky vypadla.

Novinka VO2 S 90 Pro v pánskej aj dámskej verzii dostala farebný refresh. Pro označuje systém uťahovania šnúrok speedlacing doplnený o poistku proti uvoľneniu. 90mm kolieska sú obľúbené medzi všetkými tréningovo zameranými jazdcami.

K2 VO2 S 90 Pro

K2 VO2 S 90 Pro

Vďaka jednostrannému rámu sú korčule ľahšie a podľa výrobcu lepšie tlmia otrasy.

Dámske a pánske korčule K2 VO2 S 100 Pro

100mm kolieska sú typické pre skúsenejších korčuliarov, ktorí vedia zužitkovať výhody väčších koliesok pri dlhšom a silovejšom sklze. Ideálne maratónske korčule. Model VO2 S 100 Pro je dostupný v pánskej verzii, ktorá je vybavená 4x100mm kolieskami a dámskej verzii, ktorá má vpredu 2x90mm a vzadu 2x100mm kolieska. Vďaka menším kolieskam vpredu je korčula obratnejšia a jej ťažisko je vo výške 90mm koliesok. To prispieva aj k lepšej stabilite. 100mm kolieska v prípade dámskych robia v konečnom dôsledku korčule rýchlejšími.

Doťahovanie je taktiež riešené prostredníctvom rýchloupínania speedlacing.

K2 VO2 S 100 Pro

K2 VO2 S 100 Pro

Korčule K2 VO2 S 100 BOA

Model VO2 S 100 BOA je absolútny vrchol X-Trainning kategórie. 4x100mm kolieska sú ideálny maratónsky spoločník. Jednostranný rám robí korčuľu ľahkou a štýlovou. Systém BOA je doplnený o pevné oceľové lanko. V sezóne 2021 je aj tento model dostupný v novej farebnej kombinácii. Ak hľadáš pohodlný maratónsky model bez kompromisov – VO2 S 100 BOA bude ideálny.

K2 VO2 S 100 BOA

K2 VO2 S 100 BOA

Kategória trojkolieskových korčúľ

Trojkolieskové korčule K2 nesú priznačné modelové označenie – TRIO. Modely TRIO majú základ v modeloch Uptown, ktoré majú bližšie charakteristiky freeskate korčuliam. Líšia sa vo výkonnosti, typoch rámov a taktiež v priemeroch koliesok.

Dámske a pánske korčule K2 Trio 100 LT

Najdostupnejší modely z rady TRIO. Vybavený je hliníkovým rámom, ktorý je v K2 známy aj z fitness korčúľ.  3x100mm kolieska poslúžia rovnako dobre začínajúcim korčuliarom a taktiež rekreačným jazdcom. Topánka TRIO má zabezpečené doťahovanie prostredníctvom rýchlošnúrovania Speedlacing s poistkou, klipsne na členku a suchého zipsu nad priehlavkom.

K2 Trio 100 LT

K2 Trio 100 LT

Korčule K2 TRIO 110

Aj keď názov v porovnaní so základným modelom nenasvedčuje nič špeciálne. Model TRIO 110 je výkonnostne na vyššej úrovni ako TRIO 100 LT.  Topánka je vybavená troma suchými zipsami rôznych veľkostí, ktoré jazdcovi umožnia prispôsobiť si dotiahnutie do maximálnej možnej miery. Vrchný suchý zips je dokonca možné úplne sňať pre väčšiu voľnosť v členku.

Korčule majú navyše oveľa tuhší a pevnejší rám, ktorý sprostredkuje maximálny prenos energie do odrazu. Brzdu je samozrejme možné v prípade potreby sňať.

K2 TRIO 110

K2 TRIO 110

K2 Uptown

Typická freeskate alebo urban korčuľa v  podaní K2. Topánka Uptown je pohodlná vďaka softboot technológii,  má UFS rozteč a vychádza z agressive korčúľ Fatty Pro. Kvalitný hliníkový rám je dlhý 243mm, čo je minimálna možá dĺžka pri 4x80mm kolieskach. Má navyše možnosť rockeringu, vďaka ktorému ich môžu využiť aj freestyle slalom začiatočníci.

K2 Uptown

K2 Uptown

Kategória rýchlostných korčúľ K2

K2 nebola na poli členkových rýchlostných korčúľ v minulosti extra úspešná. To čo ale vie dobre je kombinácia veľkých koliesok a pohodlnej, výkonnostne zameranej topánky.

Korčule K2 MOD 110

K2 MOD 110

K2 MOD 110

Jedna z najúspešnejších rýchlostných korčúľ s vyššou topánkou v našej ponuke. Má užší strih, vďaka čomu dokonale obopína nohu. Doťahovanie je zabezpečené prostredníctvom, speedlacing systému a systému suchých zipsov, ktoré prekrývajú šnúrky. Pevnosť v členku si jazdec napokon reguluje najvyššie položeným suchým zipsom.  4x110mm kolieska sú popri variante koliesok 3x125mm to najrýchlejšie čo sa dá na trhu získať.  Odmontuj brzdu, nasaď si prilbu a tvoj nový rekord na Berlínskom maratóne je pripravený podľahnúť.

Modelová rada K2 Redline

Pod skupinu K2 Sports spadá okrem K2 korčúĺ, lyží, snowboardov a tak ďalej aj značka Madshus. K2 Redline je kolaboráciou práve značky K2 a Madshus. Karbónová topánka, karbónová členková opora a ako bonus, karbónové stredy koliesok.  Cena korčúľ presiahla dokonca 600EUR a v Korcule.com si myslíme, že za oveľa nižšiu sú v ponuke aj výkonnostnejšie korčule .  Do ponuky sme ich preto v tejto sezóne nezaradili. V prípade, že v ďalších sezónach cena klesne, zaradenie do ponuky určite zvážime.

K2 Redline

K2 Redline

Nachádza sa medzi modelmi pre sezónu 2021 tvoj softboot favorit? Preferuješ komfort mäkkej fitnes topánky alebo nedáš dopustiť na pevnú hardboot topánku?  Napíš nám do komentára a nezabudni nám dať follow/subscribe na našich sociálnych sociálnych sieťach  – Facebook , Instagram , Youtube.