Ak neviete ako a podľa čoho je vhodné vyberať náhradné kolieska na korčule, tento článok vám bude nápomocný. Poradím vám so správnou voľbou tvrdosti, veľkosti alebo typu.

1. Typy koliesok


Základné delenie spočíva v rozdelení na typ použitia. Najčastejším druhom sú práve kolieska určené na fitness korčuľovanie. Ich veľkosť sa pohybuje v rozmedzí 78mm až 100mm. Sú určené predovšetkým na rekreačnú a tréningovú jazdu. Ich tvrdosť potom zasa medzi 80A až 85A.
Inline kolieska na rýchlostné alebo speed korčuľovanie sú charakteristické vyššou tvrdosťou, konkrétne 84A až 88A a predovšetkým veľkosťou pohybujúcou sa medzi 90 až 110mm. Väčšia veľkosť umožňuje dosahovať korčuliarovi vyššie rýchlosť. Ich rozmer funguje pri jazde ako prevod na bicykli. Čím väčšie sú, tým vyššiu rýchlosť môže jazdec dosiahnuť, avšak bude na to potrebovať viac sily. Ako vás už určite tiež napadlo, rozbeh s 110mm kolieskami je určite tiež náročnejší ako so 100mm kolieskami. Ak teda so speedom len začínate, nevoľte hneď tú najväčšiu alternatívu.
Napokon tu máme kategóriu Inline hokej.  Tento typ je širší ako vyššie uvedené kolieska. Je to práve kvôli tomu, aby bol inline hokejista pri hre obratnejší a stabilnejší. Ich veľkosť sa pohybuje v rozmedzí 72mm až 80mm. Inline hokejisti tiež používajú rôzny Hi-LO (nízkoprofilové)rámy v ktorých môžu kombinovať rôzne veľkosti, tak aby získali na korčuliach lepšiu obratnosť . Ich tvrdosť sa odlišuje podľa použitia v exteriéri alebo interiéri. Pri použití v exteriéri sa tiež nazývajú outdoor. Tu sa inline hokej hrá zvyčajne na asfalte a tak sa tvrdosť koliesok pohybuje okolo 85A. Pri použití v interiéri na špeciálnej ploche (indoor) sa  používajú nižšie tvrdosti práve kvôli potrebe vyššej priľnavosti koliesok na špeciálnej ploche.

2. Grip (priľnavosť) a  roll (rýchlosť koliesok)


Možno už ste sa s týmito pojmami pri čítaní článkov o korčuľovaní stretli. Grip a Roll sa po slovensky dajú  nazvať aj ako priľnavosť alebo rýchlosť koliesok. My budeme používať grip a roll ako pojmy medzi korčuliarmi zaužívané.
Oba tieto parametre bezprostredne súvisia s materiálom a tvrdosťou. Grip a roll by sa dal zovšeobecniť na to, že čím majú kolieska vyššiu tvrdosť tým majú vyššiu rýchlosť a menšiu priľnavosť a čím majú tvrdosť nižšiu tým majú vyššiu priľnavosť a menšiu rýchlosť. Toto tvrdenie sa môže považovať za pravdivé, avšak je treba brať do úvahy, že aj samotný materiál  môže odhliadnuc od tvrdosti ovplyvniť rýchlosť a priľnavosť. Tento trend môžeme sledovať predovšetkým  pri rýchlostných korčuliach, kde sa vyvíjajú aj tvrdé kolieska s extra priľnavosťou, ktorá skvelo podrží korčuliara v ostrých zákrutách a podobne.
Možno vás napokon zaujíma, prečo by ste mali prihliadať aj na priľnavosť. Absencia priľnavosti môže spôsobiť , že sa vám korčuľa jednoducho pri silnejšom odraze alebo v zákrute podšmykne. Ďalšia nevýhoda tiež môže byť, že pritvrdé inline kolieska netlmia nárazy z hrubšieho asfaltu a môžu byť nepohodlné na jazdu.

3. Tvrdosť


Hodnotenie tvrdosti môže byť subjektívne, ale myslím, že mám dostatok skúseností na to, aby som vám posunul svoje rady a odporúčania.
Pri výbere nových korčúľ  nemá cenu riadiť sa tvrdosťou koliesok. Keď ale budete potrebovať nové je najlepšie zvoliť tvrdosť 83-85A.  Nižšie tvrdosti sa pomerne rýchlo opotrebovávajú a pri fitness triede sa na druhej strane ale nemusíte obávať, že  by bola tvrdosť 85A príliš tvrdá, skôr naopak je to skvelý kompromis medzi mäkkými a tvrdými kolieskami. 86A a vyššie medzi štandardnou fitness triedou ani nenájdete.
Iné je to pri speed kategórii, kde nie je samozrejmosťou aj  tvrdosť 86A a vyššie. Korčuliari tu dokonca často kombinujú jednotlivé kolieska medzi sebou tak, aby dosiahli optimálny pomer medzi tvrdosťou a priľnavosťou.

4. Materiál koliesok


Niketorí z vás ešte často riešia dilemu či sú lepšie gumené alebo umelé kolieska alebo úplne iný materiál.
Odpoveď je ani umelé ani gumené. Ak sa rozhodnete kúpiť kvalitnú značku, nebudú vyrobené ani z gumy a ani z umelej hmoty. Výrobcovia ako Hyper, Powerslide, Matter alebo MPC používajú vo svojich produktoch špeciálny materiál a tak sa nemusíte obávať, že si omylom kúpite náhradné kolieska vyrobené z nekvalitného materiálu.

5. Skladba


Koliesko sa skladá z takzvaného hubu alebo stredu. Ten môže byť rôzneho, ktoré ovplyvňujú jeho vlastnosti
Taktiež je tu vnútorný materiál a napokon povrchová vrstva, ktorá najlepšie zodpovedá popísaným vlastnostiam . Tak ako sa táto vrstva opotrebováva, tak aj koliesko postupne stráca svoje pozitívne vlastnosti.