Všetko o inline ložiskách

Všetko o inline ložiskách

Inline ložiská sú takým malým motorom každých inline korčúľ. Bez nich by bola jazda na korčuliach vždy len trápením. Ako si však vybrať tie správne ložiská, ktoré nám budú slúžiť aj niekoľko rokov a nebudeme mať pocit, že nás obmedzujú alebo brzdia?  V tomto článku sa pokúsime rozobrať všetky otázky, ktoré by vás mohli v tejto oblasti trápiť.

Aká je správna veľkosť?

 

Poznáme 2 typy ložísk. Veľkosť 608 určená pre štandardné kolieska (vyskytuje sa už prakticky vo všetkých korčuliach) a veľkosť ložísk 688 inak nazývaná aj Mikro. Mikro ložiská sú ľahko rozpoznateľné už na prvý pohľad. V minulosti sa využívali predovšetkým  pri 5 kolieskových korčuliach určených na rýchlokorčuľovanie. Odkedy sa ale aj v rýchlokorčuľovaní začali používať 100 a 110mm kolieska, význam mikroložísk upadol. Ich hlavnou devízou je, že sú výrazne ľahšie v porovnaní s typom 608. Hlavnou výhodou klasických ložísk je napríklad ich zvýšená odolnosť a pomerne ľahká údržba.

Musím ich aj mazať?

 

O ložiská sa jednoznačne treba starať. Pravdepodobne sa vám budú dobre točiť, až kým v nich nezmoknete.  Po čase ale začnú vydávať suchý až chrastivý zvuk. To by mal byť pre vás jasný signal, že je potrebné použiť olej alebo gel. Ak sa o ne nebudete starať a budete jazdiť na suchých ložiskách, časom sa môže stať, že sa jednoducho zadrhnú.

Olejové alebo gelové?

 Ložiská mazané olejom sú spravidla o niečo rýchlejšie. Na druhej strane ale vyžadujú oveľa častejšie domazávanie / údržbu. Ak je vo vnútri použité tuhé mazivo, je viac než pravdepodobné, že budete od starostí oslobodení na dlhú dobu a nebudete sa o ne musieť príliš často starať.  Tuhé mazivo alebo gel je síce o niečo pomalší ako olej, v ložiskách sa ale drží podstatne dlhšie. Taktiež je charakteristický tým, že ho je potrebné najprv rozjazdiť. Po pár minútach jazdy sa potom skvelo zahreje a sviští o sto šesť  .

Ak domazávate olejom, môžete ho nakvapkať z vnútornej strany ložísk. Ak používate tuhé mazivo, je lepšie vylupnúť (napr špendlíkom) gumenú krytku na vonkajšej strane a mazivo aplikovať tu.

 

Načo slúži gumená krytka na ložiskách?

 Súčasťou ložísk býva aj takzvaná gumená krytka na vonkajšej strane ložísk. Okrem toho, že vám  táto krytka napovie, ktorá je ktorá strana ložísk a uľahčí údržbu, tým, že je ju možné jednoducho pomocou ostrého predmetu vylupnúť a dostať sa tak do ložiska, je predovšetkým  zachytávačom všetkých malých nečistôt a prachu. Ak už budete mať kolieska rozobraté, pretrite hrubú špinu z krytiek pomocou servítky.

Rozoberateľné alebo nie?

 

Žial existujú aj typy, ktoré rozoberateľné a teda ani servisovateľné nie sú. Ak je vaše ložisko z oboch strán zapuzdrené neodnímateľnou plechovou krytkou, nie je možné ho ani domazať ani servisovať. Pravdepodobne je mazané tuhým mazivom a tak vám bude slúžiť dostatočne dlho. Ak doslúži, jediné čo vám ostáva je vymeniť ho za modernejšiu/kvalitnejšiu verziu.

Ak máte ložisko z vnútornej strany otvorené a z vonkajšej strany uzatvorené odnímateľnou gumenou krytkou, vyhrali ste. Ložisko môžete domazávať, čistiť a aj rozoberať.

 

Z čoho sa skladá?

Na obrázku vidíme konštrukciu ložiska, jeho vnútro, ktoré pozostáva z klietky v ktorej sú guličky, guličiek, krytiek (v tomto prípade bez gumenej krytky) a prstencov.

 

 

 

ABEC, SG alebo ILQ

Často diskutovaná téma a predmet váhania sú práve tieto normy uvádzané pri technických parametroch. Najpoužívanejšiu normou je práve norma ABEC, ILQ a SG sú v podstate porovnateľné normy, ktoré začali používať rôzne značky výrobcov korčúľ. Pre SG je to Rolleblade a pre ILQ K2.

 

Čo tieto normy teda znamenajú? Určujú len mieru opracovania guličiek v ložisku. Samozrejme aj toto opracovanie môže mať určitý vplyv na rýchlosť samotných ložísk. Je tu ale jeden faktor, kvôli ktorému sa ale bezhlavo nemôžeme spoliehať len na normu ABEC. Čínsky výrobcovia sú dnes tým najlacnejším ložiskám garantovať normy ABEC 7 a vyššie, pri stále veľmi nízkej kvalite ložísk. Preto sa často môže stať, že ABEC 3 od renomovaného výrobcu, môže byť kvalitnejšie ako ABEC 9 od čínskeho „no name výrobcu“.

 

Tento problém by sa mohol pre neskúseného korčuliara ako závažný. Avšak má veľmi jednoduché riešenie. Predtým než sa bezhlavo budete pozerať na normu ABEC, dbajte predovšetkým na to, aby vaše nové ložiská niesli meno renomovaného výrobcu.  Či už Bones, BSB, SKF alebo  Powerslide.

Príklad ktorý mam naozaj rád, sú práve ložiská SKF, ktoré majú normu  ABEC 5 a sú medzi pretekármi najpopulárnejšie.

 

Údržbe sa budeme venovať v ďalšom článku.

Ak máte nejaké postrehy, návrhy alebo rady, neváhajte sa o ne s nami podeliť v komentároch alebo na sociálnych sieťach.

Pre aktuálne info sledujte Korcule.com aj na sociálnych sieťach – Facebook,