Rollerblade predstavil novú radu Maxxum

Rollerblade predstavil novú radu Maxxum

Najväčší výrobca kolieskových korčúľ predstavil novú radu Maxxum. Modely z tejto rady nahradia korčule Rollerblade Fusion, poprípade RB100 a stanú sa taktiež alternatívou ku klasike Rollerblade Twister.  Jedná sa o už dobre známe topánky s tvrdou a pevnou škrupinou korčúľ molded shell a kvalitnou výstužou vo vnútri. Tento typ je populárny hlavne pri urban korčuliach, avšak  v uplynulých rokoch už niektoré modely naznačili, že aj  tento typ bude využiteľný pri fitness a tréningu.

Čo je teda Maxxum?

Maxxum ti dá skvelú laterálnu oporu pri korčuľovaní. Molded shell škrupina je už rokmi overená a o stabilitu sa postará za všetkých okolností. Okrem toho, že sa jedná o pevnú topánku, je vďaka pohodlnej vnútornej papuči aj pohodlná.  Celkový tvar je pozmenený, aby bol tak vhodnejší aj na dlhšiu jazdu mestom. Celkovú odolnosť týchto topánok ani netreba rozoberať.  Vynechali sa chrániče na vonkajšej strane topánky, ktoré pri modeloch Fusion umožňovali robiť triky a slidnuť napr nejaký ten schodík.

 

Vďaka rôznym setupom získaš v kolieskových korčuliach Rollerblade Maxxum skvelú univerzálnosť. Modely sú dostupné v krásnej zelenej variante so 100mm kolieskami, v 90mm variante a  v 84mm pánskej a dámskej variante. Každý z modelov má teda odvetranú, molded škrupinu s novým typom členka,  vnútornú topánku 5 star liner a taktiež shock absorber pre tlmenie dopadov. Zapínanie je zabezpečené klasickou micro adjustable klipsňou v hornej časti,  novým typom 45 stupňovej klipsne nad nartom a klasickými šnúrkami. K modelom s 84mm a 90mm získaš dokonca aj set náhradných šnúrok navyše. Kolieska Hydrogen sú novinkou 2014, jedná sa o top model Rollerblade vyrobený v USA a konkurujúci aj ostatným výkonnostným kolieskam ako Atom Matrix alebo Matter Juice. Ložiská majú všetky modely SG9,takže najvyššia rada bezúdržbových od Rollerblade.  Všetky modely budú dostupné koncom marca 2014, ak sa to zdrží tak v apríl 2014 

 

Rollerblade Maxxum 100

Rollerblade Maxxum 100

Rollerblade Maxxum 90

Rollerblade Maxxum 90

Rollerblade Maxxum 84 W

Rollerblade Maxxum 84 W

Rollerblade Maxxum 84mm

Rollerblade Maxxum 84mm

 

 

Sami zo švajčiarskeho Rollerblade vyskúšal RB Maxxum na Berlínskom maratóne

Sami zo švajčiarskeho Rollerblade vyskúšal RB Maxxum na Berlínskom maratóne

Video – Greg Mirzoyan na Rollerblade Maxxum 100 v 2:23