Powerslide 2015 – na čo sa tešiť

Powerslide 2015 – na čo sa tešiť

Nemecký výrobca predstavil pre rok 2015 zrejme najviac inovácii a noviniek spomedzi všetkých ostatných výrobcov. Okrem toho, že má v ponuke viacero „evergreenov“ , ktoré aj priebežne vylepšuje, súčasťou 2015 ponuky sú aj absolútne novinky a aby toho nebolo dosť, Powerslide má už nejaký ten rok pod svojimi krídlami značky ako Ennui, Undercover alebo aggressive značku USD. Prelistovať si takto rozsiahli katalóg a vybrať z toho najlepšie teda nie je úplne jednoduché.  V článku sa to pokúsíme čo najkomplexnejšie zrhnúť a taktiež vypichnúť to čo nájdeš u náš na začiatku sezóny. Pevne veríme, že sa nám podarí v priebehu sezóny ponuku o ďalšie zaujmavé novinky ešte rozšíriť.

Powerslide Phuzion – fitness klasika

Základom každej značky sú práve fitness korčule. V prípade Powerslide korčúľ síce nie sú zrovna silnou stránkou, avšak ku cti mu slúži, že sa na vývoj nevykašľal a priebežne ich vylepšuje. Zaujmavé prvky, ktoré v iných značkách nenájdeš sú napríklad nastaviteľná šírka členku podľa rozmeru tvojho lýtka alebo nastaviteĺná výška brzdy (height adjustable brake system) podľa opotrebenia alebo jednoducho pre ideálny sklon, ktorý ti bude vyhovovať. Novinkou  sú vo Phuzion rade jednokusové hlinníkové rámy Unity (one piece aluminium unity frames). Vďaka jedno-kusovej konštrukcii sú tieto rámy tuhšie, ľahšie a údajne majú najnižšie ťažisko na trhu. Na fitness korčule je použitý aj kvalitný typ hlinníku (6063-T6 s vylepšenou ohybnosťou). Samotný rám je možné nastaviť dopredu, dozadu a taktiež aj do vnútra alebo do vonakjšej strany (teda vľavo alebo vpravo). Toto býval štandard skôr pri rýchlostných korčuliach alebo výkonnostnej triede (ako napríklad Rollerblade Tempest alebo K2 Radical)

V ponuke tento rok nájdeš model Gamma s 80mm kolieskami. Ideálny pre začiatočníkov.  Model Epsilon s 84mm kolieskami a taktiež model Zeta, vybavený 90mm kolieskami vector, magnéziovým rámom a mikroložiskami, čo z nich robí jedny z najľahších korčúľ na trhu. Model Omicron je jeden z viacerých trojkolieskových modelov. V tomto prípade je trojkolieskový setup skombinovaný s overenou fitness Phuzion topánkou. Model Lambda sa nápadne podoba na Phuzion 6. Tie mali 90mm kolieska a rám, ktorý poňal až 100mm.  Lambda je už od začiatku vybavená 100mm kolieskami. Pozitívnou zmenou je zlepšenie očiek šnúrok, ktoré takto vyzerajú oveľa spoľahlivejšie. S inovovaným rámom budú určite aj 100mm kolieska fajn voľbou.  Phuzion topánka, krátky rám a dvojvrstvé kolieska sa stretli v podobe urban-fitness modelov Phuzion Urban a Reign.

powerslide-phuzion-epsilonpowerslide-phuzion-zeta-pure powerslide-phuzion-zetapowerslide-phuzion-lambda-purepowerslide-phuzion-lambdapowerslide-phuzion-gammapowerslide-phuzion-epsilon-pure

Doop skates – žiadny lacný pokus o ľahko nazúvateľné korčule

Doop skates je vlastné osobitná značka, ktorá je pod krídlami nemeckého výrobcu. Ak ťa zaujíma ako vlastne vznikla a čo alebo kto za ňou stojí, určite si prečítaj toto intervieuw na be-mag.  Do Doop skates ti stačí tvoja vlastná teniska a vďaka pár klikom sa do nich nazuješ. V histórii sme už obdobné pokusy ako korčule zjednodušiť alebo spraviť praktickejšími pre dopravu v meste viackrát zaznamenali. Doop je ale asi jedinou fungujúcou alternatívou. Ich tajomstvo spočíva v patente, ktorý sa dodnes využíva v aggressive značke XSJADO . Spodnú platformu je možné posúvať podľa veľkosti tvojej nohy a členok a nart korčúľ je v podstate rovnako robustný ako v prípade štandardných korčúľ. To im zaručí to, že v kombinácii s teniskou vlastne sedia ako štandardná korčuľa. A keď to funguje v aggressive, prečo by to skvele nemohlo fungovať aj vo fitness triede? Modely sa v porovnaní s uplynulou sezónou vlastne opakujú. Zmenil sa len dizajn. Urban Doop s kvalitnejšími kolieskami a krátkym kvalitným rámom, dámska varianta s tyrkysovými prvkami Swerwe, rýchlostnejší troj-kolieskový model Swift II  a čerešnička na torte, v podobe freestyle korčúľ s taktiež krátkym rámom a kolieskami znázorňujúcimi smajlíky!!!

Pre predajne bude taktiež zaujmavý rental program, kde budú jednotlivé rozmedzia veľkostí Doop skates odlíšené farebne.

doop-freestyledoop-swervedoop-swiftdoop-urban

Detské korčule Powerslide

V detských kolieskových korčuliach Powerslide nenastali zásadné zmeny.  Vo všeobecnosti sa korčule delia na tie s celou mäkkou topánkou, ktoré sa roztiahnu s celou konštrukciou topánky a na hardboot topánky, ktoré majú vo vnútri neoprénovú špičku, ktorá povolí, keď sa konštrukcia topánky roztiahne.

powerslide-imperial-juniorpowerslide-phuzion1-girlspowerslide-phuzion-1-kidspowerslide-phuzion3-girlspowerslide-phuzion3-kidspowerslide-xjunior-bart-swings

Nové linery alebo vnútorné topánky

Minulý rok zaradila Seba do ponuky Intuition skate liner – tepelne tvarovateľné vnútorné papuče vyvinuté do hardboot korčúľ, vyrobené kanadskou značkou Intuition. Pri vzostupe tohto typu korčúľ nielen v urban a agressive, ale aj vo fitness kategórii nezmeškal svoj vlak ani Powerslide. V ponuke má už 3 rôzne linery. Z toho je základný liner Cloud, vyrobený z jednokusovej konštrukcie. 2ND skin liner je dostupný v dvoch rôznych výškach – medium a high, tepelne tvarovateľný a má taktiež odnímateľné spevnenie členka.  Absolútnym topmodelom je liner Fat Boy. Celý tepeľne tvarovateľný a zo všetkých zrejme najužší, by mal byť dostupný dokonca v troch rôznych výškach – low, medium, high.

myfit-2ndskinmyfit-fatboy

Virus – clap-snap-wrap

Každá novinka sa musí neustále zlepšovať a inovovať. Inak sa neuchytí. To určite platí aj o systéme Virus v podaní nemeckého výrobcu. Konštrukcia starých modelov bývala často príliš plochá na špičkách a doťahovanie ATOP kolieska zvyklo trvať predsalen trošku dlhšie ako napríklad pri systémoch BOA. Aj preto Powerslide v modeloch VIRUS predstavil až 13 rôznych vylepšení.

1. prepracované 360 stupňové zapínanie. Menej tlaku na špičkách.

2.  nová podrážka, aby tak boli korčule kompatibilné so 125mm kolieskami

3. nové odvetranie v spodnej časti

4.  nové prepojenie clap-snap-wrap systému na špičke pre viac miesta na prsty

5. nová „flap“ časť s vylepšenými kanálikmi na šnúrky a vylepšenou ochranou

6.  vylepšená vnútorná časť „flap“ časti

7. tenšia výstuž vnútra „flap“ časti pre lepšiu ovládateľnosť

8. vynovený tvar pre kompatibilitu s vnútornými topánkami ako napr 2nd skin alebo Fat Boy

9. nová, širšia vonkajšia škrupina

10. nový tvar okolo kĺbového nitu, predchádza tlačeniu

11. nová My fit vonkajšia škrupina  ( opäť celá tepelne tvarovateľná)

12. nové ATOP zapínanie. Zapína sa dva krát rýchlejšie a ľahšie

13. širšia škrupina vo vrchnej časti

V kombinácii s tepelným tvarovaním môžu byť Virus skvelé fitness alebo aj urban korčule. Takto si ich môžeš nechať vytvarovať v autorizovanom obchode.

alebo takto doma s fénom

Čo sa konkrétnej ponuky Virus korčuľ týka, nájdeš tu ideálny  model pre začiatočníkov VI SPC s 80mm kolieskami a My FIT linerom. Model VI Core s kvalitnejším Fat boy linerom, 84mm kolieskami a „flap“ časťou doplnenou o suchý zips namiesto šnúrok.  Fat boy linerom, 84mm kolieskami a šnúrovaním Atop je potom vybavený model Cortex.

90mm Vector kolieska v kombinácii s mikro ložiskami a Fat boy liner potom robia najľahšie korčule z modelu VI Flyte. Štandardnými 90mm kolieskami a rovnakým linerom je vybavený model Endorphine. Ten ale neskôr pojme až 100mm kolieska. Model Adrenaline je vybavený 100mm kolieskami a rám je predpripravený až na rozmer 110mm.

Powerslide VI Fothon je kategória sama o sebe. Nemecký výrobca je na ne bezpochyby extra hrdý s ohľadom na to, koľko ich promuje. A prečo aj nie, keď v sebe skĺbujú viaceré najhorúcejšie novinky. Korčule majú vylepšené ATOP zapínanie, tvarovateľný Fat boy liner, majú priesvitnú škrupinu, v strede je svietiace koliesko Fothon (o tom neskôr) a to všetko je podčiarknuté troj-kolieskový obratnám 110mm setupom. A to už je naozal cool 

Posledným modelom z Virus série je VI Supercruiser 110. Klasická Virus topánka má rám s dĺžkou len 255mm a 3x110mm kolieskami. To z korčúľ robí aj skvelý nástroj na freestyle.

powerslide-vi-adrenalinepowerslide-vi-adrenaline-purepowerslide-vi-core-menpowerslide-vi-core-purepowerslide-vi-cortexpowerslide-vi-cortex-purepowerslide-vi-endorphine-manpowerslide-vi-endorphine-purepowerslide-vi-flytepowerslide-vi-flyte-purepowerslide-vi-supercruiser

Powerskating – výkonnostná úroveň rýchlokorčuľovania

Minulý rok Powerslide predstavil celkom novú kategóriu v inline korčuľovaní. Powerskating.  Pre veľa korčuliarov fitness nie je dosť. Výkonnostne trénujú, ale na druhej strane top rýchlokorčuliarsky level popri práci a iných povinnostiach tak ľahko nedosiahnu. Aby táto kategória nebola len tak všeobecne definovaná, Powerslide ju veľmi dobre doplnil sériou Powerskating epizód, kde profesionáli dávajú typy ďalším výkonnostným korčuliarom.

Na vrchole Powerskating kategórie tróni model s príznačným názvom Grand Prix. Ten je vybavený tepelne tvarovateľnou karbónovou topánkou s vyšším členkom a troma 125mm kolieskami Matter. Marathon je veľmi podobný model ale so štandardnejšími 4x100mm Matter Image kolieskami.  To na čo ho najlepšie využiješ ti najlepšie naznačí jeho názov.  Aby bola v Powerskating kategórii pokrytá každá dobrá technológia od nemeckého výrobcu, nájdeš tu aj model Ultra s Virus topánkou a troma 120mm kolieskami.  Úplnym základom je model Powerslide Endurance. Skvelá voľba ak si nováčikom vo svete rýchlokorčuľovania. Endurance je vybavený X-Shell škrupinou,  12,8 palcovým rámom X-Frame a 4x 100mm kolieskami.

Všetky Powerskating epizódy nájdeš na tomto linku. 

powerslide-powerskating-endurancepowerslide-powerskating-grandprixpowerslide-powerskating-marathon

Rýchlostné korčule Powerslide

V silnej kategórii nemeckého výrobcu stojí za pozornosť (nie je to novinka) aplikácia Virus systému do modelu VI Pro Carbon. V kombinácii s karbónovým rámom získaš univerzálnu rýchlokorčuliarsku zbraň  Popri ňom je v ponuke rýchlokorčuliarska klasika v podobe Core Icon vyrobená zo 6K karbónu a vybavená ekonomickejšou variantou koliesok G13 – Mi3.

Ďalšou klasikou sú modely Triple X a Double X. Druhý menovaný je dostupný aj s 3x125mm kolieskami Matter.

Pre všetkých nováčikov v rýchlokorčuliarskom svete sú tu základné modely X-Skate -Man,  X Pure, R2 a v členku vyšší model R4.

Nezabudlo sa ani na detské rýchlostné korčule, ktoré sú v ponuke pod názvom X JR Boys a X JR girls. Súčasťou ponuky je taktiež špeciálna edícia Barta Swingsa v čierno-žltej farbe s názvom Swings on wings.

powerslide-double-xpowerslide-double-x-3-wheelerpowerslide-iconpowerslide-triple-x

Nordic alebo keď už asfalt nestačí

Kategória nordic s nafukovacími kolieskami sa nesie v duchu kombinácie overených topánok z kolieskových korčúľ a masívneho nordic rámu.  V ponuke nájdeš model XC Trail II s urban topánkou, model XC Skeleton II s topánkou ako v Doop skates, model XC Trainer s Phuzion topánkou a model XC Path VI skombinovaný s Virus topánkou.

Zaujímavá je aj ponuka kolieskových lyží. Všetky varianty určené na klasickú techniku sú kompatibilné s lýtkovou brzdou. Vybrať si môžeš z klasických dvoj-kolieskových variant alebo pre maximálne napodobnenie klasických bežiek môžeš vyskúšať model s dvoma kolieskami vzadu.  Na rozdiel od iných značiek kolieskových lyží sú jednotlivé profily v tomto prípade predpripravené na montáž sns alebo nnn viazania. Odpadáva teda vŕtanie.

SUV je osobitná kategória Nordic korčúľ. Kombinácia urban topánky v prípade SUV Metropolis a virus topánky pri VI SUV 2.0 s krátkym troj-kolieskovým  rámom a 125mm nafukovacími kolieskami robí z korčúľ niečo extra univerzálne.

powerslide-metropolis-suvpowerslide-vi-suv

powerslide-xc-pathpowerslide-xc-skeletonpowerslide-xc-trail-2powerslide-xc-trainer-2

FSK pre slalom a freeride

Slalom, urban a freeride sú spojené v jednu kategóriu.

Top slalomový model Hardcore Evo 2.0 by mal mať na viacerých miestach zlepšenú topánku. V sezóne 2015 dostal taktiež nový tvar členka. Škrupina vyrobená z kombinácie karbónu a sklených vlákien je zárukou optimálnej tuhosti a extra presnej kontroly. Veľkým plusom je možnosť topánku tak ako rýchlostné korčule vytvarovať.  Alpha rám je navyše „rockered“ , teda má kolísku a tak budeš môcť korčule od začiatku využívať pri slalome.

Vo výhodnejšej cene na HC Evo nadväzuje novinka Ultron s Myfit škrupinou, ktorá je taktiež tepelne tvarovateľná.  Ultron je doplnený o dvojvrstvé Defcon kolieska a štandardný alpha rám.

Už klasika v podobe modelu S4 je vynovená čiernym dizajnom a kvalitný kolieskami Spinner.

Kombinácia Virus topánky a fsk vlastností vyustila aj tento rok do modelu VI FSK. Keď do tohto modelu primiešaš aj trojkolieskový setup, získaš model VI Supercruiser, ktorý do FSK kategórie patrí, ale spomínali sme ho aj pri korčuliach Virus.

Pozvoľna sa vrámci FSK kategórie presúvame k modelom s tvrdou vonkajšou topánkou, nazývaných aj hardboot. To čo je pre Rollerblade model Twister a to čo K2 nepozná, je pre Powerslide Imperial.  Už v minulej sezóne boli dostupné viaceré variácie, ale teraz sa s nimi doslova roztrhlo vrece. Imperial Cruiser 90 ako už názov napovedá je vybavený 90mm kolieskami a ideálny bude určite na dlhé presuny mestom a vyšantenie sa vo vysokej rýchlosti. Imperial Megacruiser 120 je ale model, ktorý nám úplne učaroval a museli sme ho aj objednať na predajňu. Kombinácia tvarovateľného My Fit Fat Boy linera, Imperial topánky a troch 120mm koliesok vyzerá jednoducho úžasne.

Imperial Pro 80 a Imperial Evo 80 sú vyššou triedou klasických urban korčúľ. Pri modeloch Imperial treba zdôrazniť, že aj tu Powerslide inovoval a vylepšil sedenie celej škrupiny na nohe. Imperial Pro 80 sú korčule vybavené top kolieskami matter a rockered rámom. To z nich spraví skvelý model aj na slalom. Imperial Evo majú naproti tomu štýlový šedo biely dizajn s kolieskami Defcon a šntadardným  80mm rámom. Tvarovateľná vnútorná papuča je tu už vlastne samozrejmosťou.

Imperial One je potom v 3 rôznych variantách takým základom rady Imperial, kde za fajn cenu dostaneš rám gamma s kolieskami Spinner, novú Imperial topánku s vnútornou tvarovateľnou papučou Fatboy.

Powerslide Metropolis má svoju vlastnú vlastnú, štedro vypolstrovanú topánku a pevnú a masívnu škrupinu.  Dostupný bude vo variante Metropolis 80 s unity alu rámom a 80mm Spinner kolieskami a Metropolis 80 Pro s papučou, ktorá je tepelne tvarovateľná, beta alu 2.0 rámom a 80mm kolieskami Spinner.

powerslide-hardcore-evopowerslide-imperial-80powerslide-imperial-cruiser-90powerslide-imperial-evopowerslide-imperial-juniorpowerslide-imperial-mega-cruiserpowerslide-imperial-propowerslide-metropolispowerslide-metropolis.-propowerslide-ultron

Z väčšej časti sme takto pokryli ponuku kolieskových korčúľ Powerslide. Nemecký výrobca si pod svoje krídla vzal aj aggresive značky ako USD, Xsjado alebo Kizer, Undercover, značku chráničov určených na „action sports“ Ennui a ďalšie. Ich katalóg by teda mohol pokračovať ďalej a ďalej. Je naozaj rozsiahli, ale to by si už potom naozaj nik neprečítal.

Ktoré korčule ťa z ponuky 2015 zaujali najviac? Prípadne, ktoré by ti v našej ponuke počas sezóny určite chýbali?

 

Tu nájdeš našu aktuálnu ponuku korčúľ Powerslide. Ak nemáš dosť, celý Powerslide katalóg si môžeš prelistovať na ISSUU tu.